Tuotannot

Hakukoneoptimointi​

Hakukoneoptimointi helposti Popalta

Sisäinen linkitys, orgaaniset tulokset, metakuvaukset – Mitä? Mikäli hakukoneoptimointi on sinulle täyttä hepreaa, anna Popan ammattilaisten tehdä verkkosivusi hakukoneoptimointi puolestasi. 

Hakukoneoptimointi (SEO, Search Engine Optimization) on nimi toiminnoille, joilla parannetaan sivuston näkyvyyttä hakukoneissa, kuten Googlessa. Hakukoneoptimoinnilla huolehditaan myös siitä, että verkkosivusi sisältö vastaa sitä, mitä verkosta haetaan.

Onnistuneella optimoinnilla verkkosivusi saavuttavat ilmaista liikennettä verkkosivuille ja parempaa näkyvyyttä tuotteille, palveluille sekä koko brändille verkossa. Hakukoneoptimointi ei itsessään maksa mitään, mutta sen huolellinen tuottaminen on työlästä ja aikaa vievää.

Olemme kirjoittaneet hakukoneoptimoinnin perusteista – mitä se on ja miten sitä tehdään – blogiin. Lue kirjoituksemme täältä.

Hakukoneoptimointi takaa sen, että verkkosivusi löytyvät hakukoneista.

Verkkosivujen hallitsijana haluat, että sivusi näkyvät asiakkaillesi heidän hakiessaan organisaatiosi tarjoamaa palvelua tai tuotetta. Mutta miten verkkosivujen hakukoneoptimointi tapahtuu?

Hakukoneoptimointi voidaan jakaa kolmeen osaan:

Sisäistä optimointia on muun muassa sivuston sisällön optimointi määritetyille hakusanoille. Organisaatiosi oleellisimmat hakusanat määritellään hakusana-analyysin avulla. Sisäiseen optimointiin kuuluu lisäksi muun muassa sivujen otsikointi. Se on hyvin tärkeä osa hakukoneoptimointia, sillä sivujen otsikot auttavat niin hakukoneita kuin hakijoitakin ymmärtämään, mitä sivusi pitää sisällään. Sisäistä optimointia on myös metakuvauksien luonti, tekstisisällön optimointi sekä sisäinen linkitys.

Sivujen ulkoista optimointia ovat ulkopuolisilta sivustoilta verkkosivuillesi kohdistuvat linkitykset. Näitä linkityksiä voivat olla esimerkiksi sosiaalisessa mediassa olevat linkit tai muilta sivustoilta sivuillesi johtavat linkit. Parempaa näkyvyyttä Googlessa saavat ne sivut, jotka ovat saaneet linkityksiä muilta sivuilta. Kaikki linkitykset eivät kuitenkaan ole saman arvoisia keskenään. Mikäli linkityksiä sivustolle tulee Googlen algoritmien mukaan ”hämäriltä” verkkosivuilta, voi olla, että linkitys vaikuttaakin negatiivisesti verkkosivujesi sijoitukseen hakukoneissa.

Verkkosivujen tekninen optimointi tarkoittaa sivuston nopeuden optimointia paremmaksi, mobiilikäytettävyyden parantamista, sivuston valikkojen ja navigoinnin selkeyttämistä, URL-otsikkojen rakenteen parantamista sekä sivuston uudelleenohjauksien määrittämistä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan noista kolmesta hakukoneoptimoinnin osa-alueesta huolehtimalla hakukoneoptimointi on hyvällä tolalla. Me Popalla toteutamme verkkosivujesi hakukoneoptimoinnin, luotettavalla laadulla ja pitäen myös sinut ajan tasalla.

Haluaisitko parantaa verkkosivujesi näkyvyyttä hakukoneissa? Ota meihin yhteys alla olevalla lomakkeella, niin tehdään siitä mahdollista!

haun tekeminen puhelimella

Referenssejä

Tutustu asiakkaidemme palautteisiin palveluistamme! 

popa-kaikki-markkinoinnin-palvelut

“Yhteistyö on ollut aina sujuvaa. Iso syy pitkään jatkuneeseen asiakkuuteemme on nimenomaan Popalta saamamme asiakaspalvelu. Palvelun laatu säilyy, vaikka tarpeemme ja niiden täyttämisnopeus tulevat välillä yllätyksenä meille itsellemmekin. Palvelunopeus on Popan ehdoton vahvuus myös sisällöntuotannon palveluissa.”

Ilari Hintikka

Ilari Hintikka, markkinointi

Freebo Oy

popa-kaikki-markkinoinnin-palvelut

“Yhteistyö Popan kanssa erityisen toimivaa. Popan palveluasenne on huippuluokkaa ja asiat hoidetaan “kaikki onnistuu”-periaatteella. Popan palveluissa korostuvat joustavuus ja asiakaslähtöisyys.  Popan vahvuus verkkosivu- ja digitaalisissa palveluissa on ehdottomasti asiakkaan liiketoiminnan ymmärtäminen ja sitä kautta oikean ratkaisun esittäminen asiakkaalle.”

Ville Hyry

Ville Hyry, kehityspäällikkö

Lämpölux

popa-kaikki-markkinoinnin-palvelut

“Yhteistyö Popan kanssa on sujunut jouhevasti. Tilaukset onnistuvat helposti ja yhteyden ottaminen on helppoa. Tarvittaessa kiireellisemmätkin hommat on aina saatu hoidettua. Popan painotuotteet on aina huippulaatuisia ja sellaisia kun on luvattu. Yksilöllinen, joustava ja miellyttävä palveluasenne on syy, miksi Akvatekilla luotetaan Popan palveluihin jatkossakin!”

Joonatan Koskelo

Joonatan Koskelo, taloushallinto

Akvatek Oy

Kysy tarjous

Vastaamme pyyntöösi mahdollisimman pian!